nieuws

Gezond eten centraal op Food Professional Day

Restaurant

(Top)koks en wetenschappers ontmoeten elkaar tijdens de tweede Food Professional Day op maandag 10 oktober in het CineMec in Ede. Het thema ‘hoe maak je eten lekker en gezond?’ staat daarbij centraal.

Gezond eten centraal op Food Professional Day

Onder de chefs die deelnemen aan de ontmoetingen met wetenschappers op 10 oktober is tweesterrenchef Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam. Hij geeft ’s middags een workshop met foodscientist Jeroen Knol over vraagstukken die voorkomen in de dagelijkse praktijk van een topkeuken. Chef Leendert Scholtus van De Echoput in Hoog Soeren gaat ’s ochtends met een leerling aan de slag met een nieuwe vis: yellowtail kingfish. Daarbij verzorgt een wetenschapper van Imares voor input vanuit zijn vakgebied. ’s Middags is er mogelijkheid om een workshop hierover te volgen.

Eric van Veluwen

De bekendste biokok van Nederland, Eric van Veluwen, gaat in op de kansen van medical cooking. Verder geeft hij ’s middags een workshop over voedselverspilling.

De ontwikkelingen in de Food Sciences komen aan bod in een lezing van Prof. Dr. Erik van der Linden, Hoogleraar Agrotechnologie & Voedingswetenschappen, Wageningen University. De nieuwe technieken in de keuken als garen op lage temperatuur en het gebruik van de Nutripulse, zijn eveneens onderwerpen van workshops.

Fifteen Amsterdam

Bastiaan Doesburg (Fifteen, Amsterdam) verzorgt een demo waarin hij laat zien wat de culinaire mogelijkheden van insecten zijn en verder staan tal van andere workshops op het programma die op de website www.food4you.nl vermeld staan. De Food Professional Day is onderdeel van het Food4You-festival.

Doel van de Food Professional Day is om onderzoeksresultaten uit het lab en experimenten uit de keuken samen te brengen.

Aanmelden voor de Food Professional Day en twee workshops in het middagprogramma kan via de site.

Reageer op dit artikel