nieuws

Gezonde snelle hap van Exki naar Nederland

Restaurant

De Belgische formule Exki komt naar Nederland. In juni opent de eerste Nederlandse vestiging aan het Plein in Den Haag. Exki heeft alles voor een gezond snelle hap, zoals salades, broodjes, verse sapjes en soepen. Den Haag krijgt de 51ste vestiging van het Belgische concept.

Gezonde snelle hap van Exki naar Nederland

Naast de diverse Belgische locaties zit Exki ook al in Parijs, Milaan, Turijn en Luxemburg. De formule werkt samen met de Belgische groentekok Frank Fol. Hij maakte voor Exki onder meer een gezonde vervanger voor mayonaise en boter.

De vestiging in Den Haag is een franchevestiging, die in handen is van twee ondernemers; Joep van Haaften en Servaas Vehmeijer. De zaak opent eind juni.

Het assortiment van Exki is vrij van kunstmatige kleurstoffen en andere productverbeteraars. Een deel van het assortiment is biologisch. Het assortiment van de formule past zich aan de tijd van de dag aan, ontbijt, lunch en warme gerechten. Taarten en andere zoete tussendoortjes ontbreken ook niet.

Exki is in 2001 opgericht door drie Belgisch ou-klasgenoten die zelf behoefte hadden aan gezond fastfood. Frédéric Rouvez, Nicolas Steisel en Arnaud de Meeus openden hun eerste zaak in Brussel. EXKi is lid van de vereniging Euro-Toques.

Reageer op dit artikel