nieuws

Giftige zwammen worden Chinese kok fataal

Restaurant

Een Chinese kok en zijn keukenhulp is het eten van een zelfbereide maaltijd meer dan slecht bekomen. Beiden overleden dinsdag in de Australische hoofdstad Canberra na het eten van giftige paddenstoelen.

Giftige zwammen worden Chinese kok fataal

De twee hadden op oudejaarsavond in een restaurant in Canberra groene knolamanieten gegeten.

De chefkok, Liu Jun (38), had de paddenstoelen zelf geplukt, maar zag ze per abuis aan voor veel onschuldiger zwammen. De kok en zijn assistent moesten de vergissing met hun leven bekopen, een derde tafelgenoot is dinsdag uit het ziekenhuis ontslagen.

Het restaurant liet weten dat gasten van het etablissement de noodlottige maaltijd niet voorgeschoteld hebben gekregen.

Reageer op dit artikel