nieuws

Ginsheumer goed voor 22.000 gasten

Restaurant

Sfeer maken, corrigeren, innoveren, wijnkennis, gastenkennis, mensenkennis, mens zijn, vakbroeder zijn; Maikel Ginsheumer, maandag geïnaugureerd tot Meestergastronoom, kan en heeft het allemaal.

Ginsheumer goed voor 22.000 gasten

Ginsheumer is het 41ste lid dat toetreedt tot het selecte groepje van Meestergastronomen in ons land. De totel SVH Meestergastronoom is de hoogste graad van vakbekwaamheid in Nederland op het gebied van gastronomie.

Le Cirque

De inauguratie vond plaats in de Karpendonkse Hoeve, het bedrijf waar Ginsheumer nu een klein jaar gastheer is. Ginsheumer werkte hiervoor bij Le Cirque in Den Haag. Daar werd de Meestergastronoom ook een dag gevolgd en op 120 punten beoordeeld.

De commissie, bestaande uit Léon IJpelaar van restaurant Chalet Royal, René Jacobs van De Nederlanden en Jasper van Almenkerk namens het Horeca Branche Instituut, kon niet anders dan concluderen dat ze met een uiterst bekwaamd vakman te maken hadden. Een man ook die ‘zijn top hopelijk nog niet heeft bereikt’.

500 poppetjes

In De Karpendonkse Hoeve toont Ginsheumer zich een veelzijdig restaurantmanager. Iemand die behalve kennis van zaken, kennis van mensen moet hebben. ‘De Karpendonkse Hoeve ontvangt per jaar 30.000 gasten. Dat zijn vijfhonderd poppetjes in de week. Daar moet de Meestergastronoom alles van weten, en hij ontvangt er zelf zo’n 22.000’.

Reageer op dit artikel