nieuws

Ginsheumer slaagt voor meesterproef

Restaurant

Maikel Ginsheumer, maître van restaurant Le Cirque te Den Haag, heeft afgelopen vrijdag zijn meesterproef met succes afgelegd. Ginsheumer wordt drager van de titel SVH Meestergastronoom met de aantekening Gastvrijheidkunde.

Ginsheumer slaagt voor meesterproef

De proef begon om 11.00 uur met de ontvangst van de commissie SVH Meesterproef, die werd gevormd door Leon IJpelaar van restaurant Chalet Royal in Den Bosch, Rene Jacobs van restaurant De Nederlanden te Vreeland en Jasper van Almenkerk secretaris vanuit het Horeca Branche Instituut.

Bij aanvang van de proef viel op dat de bedrijfsfilosofie zeer doordacht is. Dat uit zich in een goede sfeer in het restaurant met uiterst vriendelijke medewerkers. Ginsheumer had zich perfect voorbereid. Tijdens een uitgebreide rondleiding gaf hij uitleg over zijn verantwoordelijkheden bij restaurant Le Cirque. Daarna liep de proef vlekkeloos over in een driegangen lunch met een uitstekende wijn-spijscombinatie.

Tijdens het meesterlijk diner was de commissie unaniem van mening dat de kwaliteit van de gerechten en de daarbij gekozen wijnen elke kritiek konden doorstaan. Niet alleen organisatorisch heeft Ginsheumer het restaurant naar zijn hand gezet, maar ook zijn kwaliteiten als gastheer vallen op. Ondanks de tijdsdruk in de eerste zitting bezocht hij vrijwel elke tafel, nam een bestelling op, of had een gesprek met de gasten. Ginsheumer mag zich binnenkort met recht drager van de titel SVH Meestergastronoom noemen.

Reageer op dit artikel