nieuws

Glazen Kalf naar Merel Thomassen

Restaurant

Merel Thomassen kok bij Bistro Sharlot in Ulvenhout heeft het Glazen Kalf gewonnen. Ze kreeg deze prijs uit handen van Cas Spijkers op de European Fine Food Fair in Maastricht.

Glazen Kalf naar Merel Thomassen

Merel Thomassen wist te winnen van Rick Kleijwegt, Jeroen Hoppenbrouwers en Evert van Dilst. De vakjury bestond uit Fred Dijsselbloem, Ton de Zeeuw en eerder genoemde Cas Spijkers.

Op de beursvloer

Matthieu Vanhautum, docent van de Gildeopleiding Venlo, won het Glazen Kalf vorig jaar. Een eerdere winnaar was Yuri Verbeek. Het Glazen Kalf is een initiatief van kalfsvleesleveranicer Van Drie Groep (Stichting Promotie Kalfsvlees). Deelnemende koks gaan op de beursvloer aan de slag met een hoofdgerecht waarin kalfsvlees is verwerkt.

Hoofdgerecht

Initiatiefnemer Van Drie: ‘De competitie om het Glazen Kalf is er vooral om chef-koks de gelegenheid geven weer eens wat anders te doen met kalfsvlees dan het gebruikelijke. Een hoofdgerecht waarin ze vrij zijn, wordt voorgelegd aan een jury van vakmensen die kijken hoe het verwerkt en bereid is, naar de keuze van de producten en ook naar mogelijke combinaties van kalfsvlees met (eventueel) andere producten

Reageer op dit artikel