nieuws

Goede score opleiding Gastronoom-Sommelier

Restaurant

Bijna veertig cursisten hebben de opleiding Gastronoom-Sommelier succesvol afgerond. Meer dan veertig mensen namen deel aan de opleiding van de Academie voor Gastronomie.

Goede score opleiding Gastronoom-Sommelier

Volgens initiatiefnemer van de opleiding, Peter Klosse, gaat het om een zware opleiding. ‘Velen komen van heinde en verre en combineren de studie met een volledige baan. Dat vraagt om doorzettingsvermogen.’

In de opleiding Gastronoom-Sommelier is veel aandacht voor wijn, culinaire zaken en de combinatie van wijnen en gerechten. Ook aan de ontwikkeling van sociale en communicatieve vaardigheden wordt veel gedaan.

De wijnkennis ligt volgens Klosse op het hoge niveau van de vinologenopleiding. Klosse: ‘Doordat de deelnemers veel kennis en ervaring op doen, bouwen ze zelfvertrouwen op. En dat is belangrijk om gasten in het restaurant een goede gastronomische beleving te bezorgen’.

Reageer op dit artikel