nieuws

Gooi geen eten weg

Restaurant

Het Voedingscentrum en Milieu Centraal hebben de handen in één geslagen om samen de voedselverspilling tegen te gaan. Ze lanceerden de campagne ‘eten is om op te eten’.

Gooi geen eten weg

Nederlanders verspillen gemiddeld per persoon jaarlijks ruim 50 kilo eetbaar voedsel. Dat komt neer op 175 euro per jaar, of tachtig warme maaltijden. ‘Bovendien gaan zowel grondstoffen als de energie die gebruikt is om het voedsel te produceren en te vervoeren, verloren als goed voedsel in de vuilnisbak belandt.’

De start van de campagne gaat vooraf aan de Wereldvoedseldag, die zaterdag 16 oktober plaatsvindt. ‘Het is belangrijk dat de consument bewust wordt van zijn voedselverspilling en inziet dat het te voorkomen is door slimmer te kopen, te koken en te bewaren. De gezamenlijke campagne van Voedingscentrum en Milieu Centraal vraagt hiervoor aandacht.’

Reageer op dit artikel