nieuws

Gordon Ramsay delinquente belastingbetaler

Restaurant

New Yorkse ambtenaren scharen de Britse chef-kok Gordon Ramsay onder een van de ergste delinquente belastingbetalers. Dit meldt de Canadese website Canoe.

Gordon Ramsay delinquente belastingbetaler

Ramsays zakenimperium heeft flink geleden onder de recente economische crisis. In 2009 is hem nog geadviseerd om faillissement aan te vragen. Nu meldt Canoe dat New Yorkse belastingambtenaren achter de chef aan zitten voor 250.000 dollar aan openstaande betalingen.

Ramsays bedrijf zou nu behoren tot de top 250 bedrijven die bij de Staat van New York afdeling belasting en financiën (DTF), omschreven staan als delinquent. Een woordvoerder zei dat New York veel geld verliest aan dit soort bedrijven. ‘New York verliest miljarden dollars per jaar aan belastinginkomsten die betaald moeten, maar nooit ontvangen worden. We noemen dit de belasting-kloof. Die proberen we zo agressief mogelijk te dichten.’

Volgens Canoe reageerde Ramsays bedrijf met: ‘Er is nog steeds een bedrag aan belasting dat we aan de Staat van New York moeten betalen. We onderhandelen onze weg door de adviseurs heen om ons van deze schuld te laten ontheffen.’

Reageer op dit artikel