nieuws

Goud voor Koksgilde Nationaal Jeugdteam

Restaurant

Het Nederlands jeugdkookteam onder leiding van chef de mission Wynand Vogel en chef d’equipe Bert van Manen heeft de gouden medaille behaald bij de Culinary World Cup, een prestigieuze kookwedstrijd. Het Koksgilde Nationaal Jeugdteam was de beste van 26 deelnemende landen.

Goud voor Koksgilde Nationaal Jeugdteam

Het acht koks tellende Koksgilde Nationaal Jeugdteam was de sterkste tijdens de wedstrijden die van 21 tot en met 24 november werden gehouden in Luxemburg. Het was voor het eerst dat het Nederlands jeugdteam deelnam aan de wedstrijd.

Volgens Wynand Vogel, die naast chef de mission ook hoofdinspecteur is van restaurantgids Lekker, een bijzondere prestatie. Vogel wijst op het feit dat steeds meer landen tijd en geld beschikbaar stellen om veel trainingsuren te maken.

‘Des te meer is het opvallend dat de Nederlandse teams zo goed scoren, met relatief kleine budgetten en beperkte training. Het geeft aan hoe we culinair bezig zijn in Nederland. Het komt natuurlijk ook door de chef d’équipe, die erg veel tijd en creativiteit stoppen in de prestaties van de teams’, aldus Vogel.

Het Koksgilde Nationaal Team bestaat uit Simon Groeneveld (Herberg de waard van Ternaard, Ternaard), Tjitze van der Dam (De Jufferen Lunsingh, Westerveld), Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns, Overveen), Robin Hoedjes (Crème de la Crème, Zoeterwoude), Ronald Bellaart (Librije’s Zusje, Zwolle) en Geoffrey van Mellick (Apicius, Bakkum).

Reageer op dit artikel