nieuws

Goud voor Nederlands kookteam

Restaurant

Nederland heeft goud behaald tijdens de Culinairy Olympics in het Duitse Erfurt, de belangrijkste internationale kookwedstrijd voor landenteams. Het Koksgilde Nationaal Team, bestaande uit koks uit de restaurant- en cateringwereld, was de beste op het onderdeel Koude Keuken.

Goud voor Nederlands kookteam

Dat laat Ferdie Olde Bijvank van het Koksgilde weten. De mannen van Chef d’Equipe Bert van Manen en Chef de Mission Wynand Vogel sloegen zondag 19 oktober toe.

‘Dit is uniek dat we goud hebben gehaald met het koud buffet. Dat is de laatste jaren niet meer voor gekomen’, laat een jubelende Wim Klerks weten vanuit Erfurt. Klerks is één van de leden van het Koksgilde Nationaal Team.

Naast kaderleden Vogel en Van Manen bestaat het ‘Kook Oranje’ uit Ron Merks (Sodexo), Waldrik Kremer (W&G Groep Hollands Wildhuis), Marco Poldervaart (De Gastronoom), Henri Brouwers (Restaurant Mirabel), Wim Klerks (Restaurant Les Jumeaux), Guido Panjer (Friesland College), Jurgen Koens (Maison van den Boer) en Tom van Woerkum (Sofitel Cocagne).

De Culinairy Olympics in Erfurt wordt gehouden van 18 tot en met 22 oktober en georganiseerd door de World Association of Chefs Societies. Dinsdag 21 oktober maakt Nederland nog een kans op een medaille. Dan wordt gestreden om het goud voor het onderdeel Warme Keuken.

Reageer op dit artikel