nieuws

Gouden Bouillonbokje voor Rene Brienen

Restaurant

Chef-kok Rene Brienen heeft het Gouden Bouillonblokje gewonnen, de oppepperprijs van het culinaire blad Bouillon. Brienen ging enkele jaren geleden failliet en startte daarna weer een eigen restaurant op. In november bekroonde Michelin hem met een ster.

Gouden Bouillonbokje voor Rene Brienen

‘Ondanks keihard werken, moest hij zich failliet laten gaan. Daarna volgt een periode waarin je niets mag. Dat kan je neerslachtig maken. Maar Brienen pakte het met zijn vrouw heel goed op. Hij ging andere ondernemers met tegenslagen helpen’, aldus organisator Will Jansen op Wine Professional, waar hij de prijs overhandigde aan Brienen.

Echte winnaars
Rene Brienen voelt zich erg vervuld met het ontvangen van de prijs. Jansen: ‘Winnaars krijgen altijd alle aandacht. Maar de echte winnaars zitten vaak in de hoek waar Brienen in heeft gezeten. Hij is er met behulp van Vrienden van Onder de Boompjes uitgekomen en heeft een prachtig restaurant neergezet in het Limburgse Well aan de Maas. Als je de zaak binnenstapt, lijkt het wel of hij deze eetgelegenheid al 25 jaar runt. Echt heel mooi.’

Eerdere winnaars van het Gouden Bouillonblokje zijn John Vincke (ex-Vossius), Edwin Kats na het verliezen van zijn tweede Michelinster en Jannes Brevet van het enkele jaren geleden afgebrande toprestaurant InterScaldes.

Reageer op dit artikel