nieuws

Gouden Koksmes voor Les Jumeaux

Restaurant

Wim Klerks en Kim Laan van Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek hebben het Gouden Koksmes 2011 in de wacht gesleept. Volgens de jury blonk dit team uit door ‘ vlekkeloos te koken’ .

Gouden Koksmes voor Les Jumeaux

Wedstrijdkok Wim Klerks van Les Jumeaux heeft nu voor de tweede keer het Gouden Koksmes in de wacht gesleept. Dit keer samen met Kim Laan. Tien jaar geleden won Klerks de wedstrijd van leerling en leermeester ook al.

Klerks wilde eigenlijk dit jaar niet meer meedoen aan deze teamwedstrijd maar is overgehaald door zijn leerling. ‘Laan is voor mij een enorme stimulans met frisse ideeen.’ Naast Les Jumeaux (Bib Gourmand) werkte Laan eerder al bij sterzaak De Nederlanden in Vreeland.

Prinsheerlijck

Het team van Prinsheerlijck uit Beetsterzwaag – sous-chef Anne Zwigt en Fokke Wiersma – krijgt het zilver mee naar huis uit handen van juryvoorzitter Wynand Vogel.

Brons gaat naar Landgoed Rhederoord uit De Steeg. Dit team bestond uit sous-chef Jeroen van Deursen en Ruben Groenen.

Topkok en jurylid Toine Smulders gaf ten slotte alle deelnemers nog een belangrijk advies mee naar huis: het draait om smaak. ‘Soms zie ik opgemaakte borden.. Zo prachtig. Maar dan valt de smaak tegen. Smaak is altijd het belangrijkste.’

Vorig jaar won het team van De Raadskelder uit Den Bosch. Verantwoordelijk voor de titel in 2010 waren Hein Vissers (leermeester) en Paul van Greij (leerling).

Reageer op dit artikel