nieuws

Gouden Koksmuts-winnaar 2010 naar Chili

Restaurant

Wim Klerks, de winnaar van de Gouden Koksmuts 2010 vertegenwoordigt Nederland op 28 januari op de The Global Chefs Challenge 2010 in Chili.

Gouden Koksmuts-winnaar 2010 naar Chili

Klerks, chef-kok bij Les Jumeaux in Bennebroek, wist in oktober 2009 de Europese finale in Boedapest te winnen. Hij reist deze week naar Chili om bij de wereldkampioenschappen een gooi naar de winst te doen. Naast Nederland, zullen ook Noorwegen, Portugal, Indonesië, Canada, verenigde Arabische Emiraten en Australië meedoen.

In het restaurant van zijn werkgever Mark Bruijns (rechts) trainden Klerks en zijn commis Ronald Bellaart (tweede van rechts) voor het oog van een aantal kritische proevers waaronder coach en chef de mission van het nationale team Wynand Vogel (links).

Klerks is een ervaren wedstrijdkok. In januari 2009 vertegenwoordigde Klerks samen met Bellaart ons land op de Bocuse D’Or in Lyon. Op 10 januari won hij op de Horecava De Gouden Koksmuts.

Reageer op dit artikel