Goudreinet gaat Oost-Europeanen opleiden

Goudreinet gaat Oost-Europeanen opleiden

De Goudreinet gaat een avontuur aan met Oost-Europese werknemers. De keten van wegrestaurants wil specifiek voor Oost-Europeanen een detacheringsbureau starten, gericht op de horeca. Zo wil eigenaar Ruud van Mourik iets doen aan het dramatische personeelstekort in de branche.

In De Telegraaf van zaterdag laat Van Mourik weten dat het vooral om personeel in de keuken en de bediening gaat. 'Het zijn superwerkers. Niets is hen teveel. En ze werken voor hetzelfde loon. Tijdens de opleiding krijgen ze één uur Nederlandse les per dag', aldus Van Mourik in de ochtendkrant.

Van Mourik is geen onbekende als het om doortastend ondernemersschap gaat. De leider van het familiebedrijf voerde als eerste de bewaakte parkeerplaats voor vrachtwagens in. Van Mourik wil de parkeerplaatsen bij zijn zaken uitbreiden. 'Er zijn nu soms al wachttijden van twintig minuten voor een parkeerplaats'.

De Goudreinet is een keten van zeven wegrestaurants, hoofdzakelijk gevestigd in het midden van het land. De vestigingen van Goudreinet zijn samen goed voor een jaaromzet van circa 10 miljoen euro. Daarmee staat het bedrijf in de tweede rij van de Misset Horeca Top-100, de ranglijst met grootste horecabedrijven van het land.