nieuws

Grieks horeca-stel in Deventer lijdt onder crisis

Restaurant

De eigenaren van het Griekse restaurant Kreta in Deventer worden uitgescholden vanwege de crisis in Griekenland. Jorien en Vasilis Michailidis krijgen de Nederlandse onvrede over de Griekse crisis op hun bordje.

Grieks horeca-stel in Deventer lijdt onder crisis

Het ondernemerspaar dat al veertien jaar het Griekse restaurant runt, wordt uitgescholden en krijgt krantenknipsels in de brievenbus. Daarin zijn nare zinnen over de Grieken onderstreept, zo zegt het echtpaar tegen een verslaggever van De Telegraaf.

‘En als Vasilis even buiten staat te roken, zeggen mensen in het voorbijgaan flauwe dingen zoals “luie donder” en “jullie pakken ons belastinggeld af”.’

Gelukkig krijgt het echtpaar ook steun van gasten. ‘Er zijn gelukkig ook gasten die de irritante opmerkingen en de scheldpartijen afkeuren. Zij zien gelukkig ook in dat wij niets aan de ellende in Griekenland kunnen doen. Wij betalen keurig alle belastingen die alle andere Nederlanders ook betalen.’

Het is niet bekend of meer eigenaren van Griekse restaurants in Nederland hetzelfde overkomt.

Reageer op dit artikel