nieuws

Grolsch naar de rechter om Mijn Tent is Top-zaak

Restaurant

Grolsch sleept de gemeente Enschede voor de rechter. De brouwer is kwaad dat concurrent Heineken stilzwijgend een pand in de binnenstad heeft mogen huren als één van de vier locaties voor Herman den Blijkers nieuwe serie van Mijn Tent is Top, die volgende week begint.

Grolsch naar de rechter om Mijn Tent is Top-zaak

Grolsch had al eerder met de gemeente om de tafel gezeten om het betreffende pand, het voormalige VVV-kantoor, te huren. Toen werd gezegd dat Grolsch als eerste benaderd zou worden als het pand vrijkwam.

Niet bang

In een kort geding eist Grolsch nu dat de huurovereenkomst met Heineken ontbonden wordt. De gemeente betreurt dat Grolsch de stap naar de rechter maakt, zegt wethouder Eric Helder in dagblad Tubantia. Volgens hem kan de bierbrouwer echter geen rechten ontlenen aan eerdere onderhandelingen.

RTL laat weten niet bang te zijn voor het verloop van het programma. ‘Mocht Grolsch in het gelijk worden gesteld, dan ga ik ervan uit dat we tot een goede oplossing komen. Maar het is nog te vroeg om op de zaken vooruit te lopen’, aldus RTL-woordvoerster Susanne van der Klugt.

Mangú

In het historische pand werken Max Rodrigues-Nunes en Gina Veen intussen hard om op 10 februari het luxe restaurant met lounge- en cocktailbar Mangú te kunnen openen. Ze houden zich niet bezig met het juridisch touwtrekken. ‘We hopen als ondernemers niet de dupe te worden van iets waar we helemaal niets van afweten. We gaan positief en vol goede moed de strijd aan met de andere steden die meedoen aan Mijn Tent is Top.’

Helder zegt dat de overweging om direct aan Heineken te verhuren, en niet Grolsch te benaderen, werd ingegeven door de mogelijkheid als gemeente twee vliegen in één klap te slaan: een bijzondere, hoogwaardige horecabestemming in een beeldbepalend pand in de binnenstad en daarnaast veel publiciteit voor Enschede.

Geschil

Grolsch bevestigt dat er een geschil is en dat de bierbrouwer de gemeente Enschede in kort geding heeft gedagvaard, maar wil niets kwijt over de aard van het geschil. Heineken is in de rechtzaak verder geen partij.

De nieuwe serie Mijn Tent is Top wordt vanaf dinsdag 5 februari uitgezonden door RTL4. Naast Enschede strijden Den Haag, Breda en Groningen mee om de hoofdprijs: schuldenvrij beginnen aan het horeca-avontuur.

Reageer op dit artikel