nieuws

GrootSpraak geplaagd door afzeggingen

Restaurant

Twee van de drie restaurants die een onderscheiding in ontvangst zouden nemen van de restaurantgids voor wijnliefhebbers GrootSpraak, waren op 3 november niet aanwezig in De Echoput in Hoog Soeren. ,,Het is of de duvel er meespeelt”, merkte hoofdredacteur Ronald de Groot van de gids op.

GrootSpraak geplaagd door afzeggingen

Nico en Sonja Boreas van restaurant Boreas uit Heeze moesten wegens een trieste privékwestie verstek laten gaan. Ze konden de prijs ‘Beste restaurant van het Jaar’ daardoor niet in ontvangst nemen. Ook Marcel Swaghoven van restaurant Valuas uit Venlo moest op het laatste moment afzeggen. Hij zat thuis met een longontsteking. Valuas kreeg de titel ‘Wijnrestaurant van het Jaar.’

De enige winnaar van een onderscheiding die wel naar De Echoput was gekomen, was Geoffrey Hendrikse van Oud Sluis. Deze eetgelegenheid werd geëerd als ‘Champagnerestaurant van het Jaar.’ De Groot gaf een kleine toelichting op deze uitverkiezing. ‘Deze champagnekaart is een voorbeeld voor andere restaurants. Er staan veel kleine wijnboeren op, het bevat grote champagnehuizen en heeft ruime keuze voor de gast.’ Verder merkte de hoofdredacteur op dat champagne nog steeds in de lift zit.

De ophef die vorige week rond de restaurantgids GrootSpraak op www.missethoreca.nl ontstond werd tijdens de lancerimg van de nieuwe gids nog even kort aangehaald. ‘Er is al veel gesproken over deze gids en nu kunt u lezen wat er echt in staat’, merkte Colette Klautz -die de pr doet voor GrootSpraak- op.

Ze refereerde daarmee aan het bericht dat topkok Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam beweerde dat hij gebeld zou zijn om de prijs voor het beste restaurant in ontvangst te nemen. Door de hoofdredacteur van GrootSpraak werd dat weerlegd.

Het eerste exemplaar van de gids GrootSpraak reikte De Groot uit aan de eigenaar van De Echoput, Peter Klosse. Twintig jaar geleden was de presenatie van het eerste nummer van PersWijn, het blad waarvan De Groot ook hoofdredacteur is en dat ook van uitgeverij De Wijnpers komt, ook bij De Echoput.

Rel om gids Grootspraak

Reageer op dit artikel