nieuws

Grootste warenhuisrestaurant in Amsterdam

Restaurant

Een ongekend groot restaurant wordt binnenkort geopend in de Bijenkorf in het centrum van Amsterdam. De Bijenkorf Kitchen wordt het grootste warenhuisrestaurant van Europa en telt vijfhonderd design zitplaatsen en acht verschillende kookeilanden.

Grootste warenhuisrestaurant in Amsterdam

Op 9 september gaat De Bijenkorf Kitchen open voor publiek. Het restaurant is gevestigd op de vijfde etage van het warenhuis en vervangt het met driehonderd zitplaatsen te klein geworden La Ruche.

Gasten in het restaurant het uitzicht op het Paleis en het Beursplein. Daarnaast hebben ze de beschikking over een rookvrij dakterras met een tuin met mos. De menukaart is zeer gevarieerd, aangepast op 129 nationaliteiten die over de restaurantvloer komen.

Chef-kok van het restaurant is Danny Versteeg. Versteeg meldt in De Telegraaf dat het restaurant buiten de belegde broodjes en groetensappen achttien verschillende hoofdgerechten biedt. Het veelzijdige restaurant biedt vis, wokgerechten, shakes, salades, soepen, taart, sandwiches, pizza’s, pasta’s, vers ijs, koffie en champagne.

De bekende borden verwijzend naar de afruimband zijn achterwegen gelaten. ‘Zelf afruimen is niet verboden, maar eigenlijk is het de bedoeling dat onze klanten hun dienblad laten staan zonder zich ongehoorzaam te voelen’, zegt Christian van Drumpt, manager van De Bijenkorf Kitchen.

Reageer op dit artikel