nieuws

Grote wijnroof bij tweesterrenrestaurant

Restaurant

Het Franse tweesterrenrestaurant Le Carré des Feuillants is het slachtoffer geworden van een grote wijnroof. Uit de kelder van het restaurant werden 262 topwijnen gestolen met een totale waarde van een kwart miljoen euro.

Grote wijnroof bij tweesterrenrestaurant

Het Franse persbureau AFP meldt dat een 44-jarige man is aangehouden in verband met de diefstal. De man werd opgepakt toen onderweg was van Parijs, waar hij de diefstal had gepleegd, naar huis.

De wijnkelder van Le Carré des Feuillants werd al enige tijd door de politie in de gaten gehouden. Dit na een eerdere grote wijndiefstal in Parijs. De politie vermoedt dat de dief niet alleen heeft gehandeld, gezien de wijze waarop de alarminstallatie onklaar was gemaakt.

Restaurant Le Carré des Feuillants behoort tot de betere restaurants van Parijs. De luxe eetgelegenheid beschikt over twee Michelinsterren en heeft meer dan 3.200 wijnen op de kaart staan. De duurste fles, een Romanée-Conti kost er zevenduizend euro.

Reageer op dit artikel