nieuws

Grote zwendel met olijfolie in Italië

Restaurant

De politie in Italië is een grote zwendel met olijfolie op het spoor. Het zou gaan om olijfolie afkomstig uit andere landen en vaak van slechte kwaliteit, die als Italiaanse olijfolie wordt verkocht. Jaarlijks wordt er naar schatting zo’n 5 miljard euro aan verdiend.

Grote zwendel met olijfolie in Italië

De Italiaanse politie voert momenteel samen met de Italiaanse landbouwvereniging Coldiretti en de douane een groot onderzoek uit om handelaren in kaart te brengen en de omvang van de fraude te bepalen.

Volgens de politie verdient de zogeheten ‘agromaffia’ jaarlijks zo’n 5 miljard euro aan de zwendel. Daarbij wordt olijfolie uit andere landen geïmporteerd en als Italiaanse kwaliteitsolie verkocht. Het zou gaan om 700.000 ton olijfolie. Daarvan zou 470.000 ‘ton olie afkomstig zijn uit Spanje, Griekenland en Tunesië.

De Italiaanse landbouwvereniging Coldiretti is boos op de handelaren die zich inlaten met illegale praktijken en wil dat de regering ingrijpt.

Reageer op dit artikel