nieuws

Haagse horeca lijdt onder leeg politiek Den Haag

Restaurant

Haagse restaurants en cafés rondom het Binnenhof hebben het zwaar te verduren, nu er een kabinetsloze periode is. Sinds de politieke crisis van eind februari daalt de omzet van horecagelegenheden. Sommige ondernemers spreken van halvering.

Haagse horeca lijdt onder leeg politiek Den Haag

Omdat de ambtenaren, lobbyisten en andere delegaties massaal wegblijven, daalt de omzet in de naburige cafés en restaurants. ‘Ik moet het stof van mijn tafeltjes blazen’, zegt Marc Cruelas van Bistrot de la Place in De Telegraaf. ‘Ongeveer 45 procent van mijn klanten werkt bij of voor één van de vele ministeries in Den Haag. Helaas ligt alles nu al een tijdje stil.’

De ondernemers hopen allemaal op een nieuw coalitieakkoord. Dat zou de klantenstroom weer op gang kunnen brengen. Buurrestaurant Juliana’s: ‘Normaal kwamen er zeker twee keer per week mensen van de ministeries borrelen. Nu moeten we hopen dat ze nog één keer in de maand komen. Tijdens die borrels staat het stampvol.’

Ook de cafés rond het Plein zeggen minder ‘stropdassen en pakken’ te zien langskomen. Cruelas: ‘ik bid elke dag voor een coalitieakkoord’.

Reageer op dit artikel