nieuws

Haagse sterrenkok kookt bij Otje première

Restaurant

De muzikale familievoorstelling Otje gaat op 5 april 2010 in première in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag. Na deze feestelijke voorstelling zal de Haagse sterrenkok Marcel van der Kleijn van restaurant Maxime samen met de aanwezige kinderen brandnetelsoep maken naar het recept van kok Tos.

Haagse sterrenkok kookt bij Otje première

Het Otje kookfestijn onder leiding van Marcel van der Kleijn zal plaatsvinden in het tot picknicktuin omgetoverde Atrium van de Koninklijke Schouwburg waar de verse soep meteen geproefd kan worden. De sterrenkok zal zich ook wagen aan de befaamde Kaapse Raasdonders die een belangrijke rol spelen in het verhaal van Otje. Voor de liefhebbers van zoet zullen er Fletse Flenzen worden geserveerd.

Van der Kleijn is eigenaar en chef-kok van het Haagse restaurant Calla’s waarmee hij een Michelin ster binnenhaalde. In 2005 kwam daar zijn restaurant aan de Denneweg, Maxime, bij en werd zijn werk nogmaals door Michelin bekroond met een Bib Gourmand. Vorig jaar opende hij nog twee vestigingen: Maxime Buitenhof en Maxime Delft.

Otje is een humoristische voorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar, naar het boek van Annie M.G. Schmidt. In dit verhaal gaan Otje en haar vader Tos samen op zoek naar werk en papieren, en reizen als in een road movie door een Hollands landschap vol pratende vogels, keurige burgers, opgewonden tantes en vrolijke lotgenoten.

Gijs de Lange (regie) en Niek Barendsen (liedteksten), beiden bekend van het Klokhuis, brengen het boek tot leven in het theater. Ex-vliegende panter Rutger de Bekker verzorgde de muziek. Rik Hoogendoorn (Sesamstraat en Kees & Co) speelt in de voorstelling de driftige kok Tos en Kiki van Deursen Otje.

Reageer op dit artikel