nieuws

Haast met herbouw De Ruggestee

Restaurant

Een sloopbedrijf is deze week begonnen met het opruimen van de overblijfselen van het afgebrande Hoenderlose Paviljoen de Ruggestee. Half januari moeten de nieuwe bouwtekeningen ingeleverd worden, zodat na acht maanden bouwen in september het restaurant weer open kan.

Haast met herbouw De Ruggestee

Eigenaar Cees van Meerten, eigenaar van camping ’t Veluws Hof en het gebouw van De Ruggestee, kijkt strijdlustig naar de toekomst. Hij benutte de kerstdagen om zich op de toekomst te bezinnen.

‘Ik ben hier 31 jaar geleden begonnen’, zegt de Eerbekenaar in De Stentor. ‘Dit is een echt familiebedrijf. Het restaurant zal uit de as herrijzen.’

Onwezelijk

Toch had Van Meerten het vorige week zaterdag even moeilijk toen 1100 vierkante meter restaurant ter ziele ging. ‘Het was heel onwezenlijk. In de middag werd ik gebeld met het verzoek naar het Paviljoen te komen. Toen ik er was viel het wel mee met de rook. Op een gegeven moment was er een ontploffing en toen brandde het door.’

Vooral het feit dat hij machteloos aan de zijlijn stond, frustreerde Van Meerten. ‘Ik had de regie niet in handen. Je kunt alleen maar toekijken.’

Haast

Over de hoogte van de financiële schade kan Van Meerten nog niets zeggen. Half januari is daar meer over bekend. De afgelopen week smeedde hij volop plannen voor de toekomst. ‘Ik verwacht halverwege januari de tekeningen voor herbouw in te kunnen dienen.’

Haast maken met de herbouw is volgens hem broodnodig. ‘In de zomer hebben we 1400 gasten op de camping. Met bezoekers er bij lopen er dan wel eens 2000 mensen op het terrein. Daarom hoop ik de bouwprocedure in zes tot acht maanden te hebben afgerond zodat we in september met het restaurant kunnen draaien.’

In de drukke zomermaanden moet Van Meerten dan wat noodverbanden leggen. ‘Elders op het terrein staat nog een restaurant. Daar kunnen ook driehonderd mensen terecht.’

Reageer op dit artikel