Haatmails vanwege Engelse menukaart

Haatmails vanwege Engelse menukaart

Een Chinees restaurant in het Belgische Hasselt ontvangt haatmails, omdat de menukaart en de folders in het Engels zijn opgesteld. De ondernemer kreeg ook een brief met daarin de tekst 'Anti-Vlaamse racisten buiten'.

Dat meldt het ANP op basis van een artikel in de krant Het Belang van Limburg. De tekst in een van de mails luidde: ‘Mensen als u hebben we hier in het mooie Vlaanderen niet nodig. Laat dit een waarschuwing zijn.’

Kevin Bamps van het restaurant denkt dat de boodschappen afkomstig zijn van Vlaamse extremisten. Hij werkt voor de keten Lucy Chang, die zeven zaken heeft in België. Bamps heeft aangifte gedaan.

Lucy Chang wil de sfeer oproepen van de authentieke Aziatische noedelshops uit Sjanghai, waar Engels en Chinees wordt gesproken. Het Engels taalgebruik is volgens Bamps onderdeel van het concept en bedoeld voor de profilering van het merk.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.