nieuws

Halil Asar al weer weg bij Ivy*

Restaurant

Maître-sommelier Halil Asar is weg bij Ivy. Zijn contract liep per 1 maart af en hij heeft besloten een andere weg in te slaan, zo zegt Asar tegen Misset Horeca. ‘Ik heb echt nog geen idee wat ik ga doen. Eerst even flink rust nemen.

Halil Asar al weer weg bij Ivy*

Asar werkte sinds september 2010 bij het Rotterdamse sterrestaurant, nadat hij eerder dat jaar was weggegaan bij het Scheveningse At Sea. Daarvoor werkte hij bij Parkheuvel en De Librije.

De plek van Asar wordt opgevuld door Randy Brouwer die al langer bij Ivy werkt en Laura de Weerdt, die eerder deze maand overkwam van ’t Brouwerskolkje. ‘Zij kan een beetje een vrouwelijke touch brengen’, zegt Geurds, wiens brigade vooral uit mannen bestaat.

Naast elkaar

Brouwer en De Weerdt krijgen beiden de functie van maître-sommelier en zullen naast elkaar opereren. Sommelier Adrian Zarzo Habraken behoudt die functie. ‘Adrian wil ook geen maître zijn, hij wil vooral met zijn wijnen bezig zijn’, zegt Ivy-patron François Geurds.

Aan het vertrek van Asar ligt geen conflict ten grondslag, benadrukken zowel Geurds als Asar. ‘We zijn in harmonie uit elkaar’, zegt Geurds. ‘Het is zijn keus, ik ben ongelooflijk blij met wat hij hier anderhalf jaar gedaan heeft.’

Hart volgen

Ook Asar kijkt terug op een prettige tijd. ‘We hebben prijzen gewonnen, de zaak gaat goed, dus het is absoluut niet zo dat Ivy mij achteraf niet gebracht heeft wat ik ervan verwachtte.’

Dat hij nu in twee jaar bij drie restaurants heeft gewerkt, wuift hij weg: het was bij zijn aantreden in Rotterdam zeker niet de intentie na anderhalf jaar al weer weg te gaan. ‘Alleen moet je soms je hart volgen. Ik heb het gevoel dat ik wat anders moet gaan doen.’

Wat dat is, weet hij nog niet. ‘Er zal ooit wel een eigen zaak komen, maar dat is nu niet plan A. Ik heb ook genoeg hoofdstukken voor een tweede boek. Maar er is nu niets concreets. Ik neem eerst even flink rust.’

Reageer op dit artikel