nieuws

Handel in belugakaviaar mag weer

Restaurant

De duurste kaviaar ter wereld, beluga, mag weer in beperkte hoeveelheden worden verhandeld. De Verenigde Naties hebben maandag het verbod op de handel in de delicatesse opgeheven.

De staten rond de Kaspische Zee mogen dit jaar 3,76 ton kuit van de belugasteur exporteren, maakte de VN-organisatie voor beschermde dieren- en plantensoorten Cites bekend. De VN stelden vorig jaar een verbod in op de handel in alle soorten kaviaar van steur uit de Kaspische Zee. Dat gebeurde om de vissoort te beschermen tegen uitsterving. Eerder dit jaar gaf de volkerenorganisatie al de handel in de meeste andere soorten kaviaar vrij.

De producerende landen mogen bijna 30 procent minder beluga op de markt brengen dan voor het verbod. Toch verwacht Cites dat de belugasteur in aantal zal blijven afnemen. Daaraan moet een einde komen, aldus de secretaris-generaal van de VN-organisatie, de Nederlander Willem Wijnstekers.

Handel in belugakaviaar mag weer

Reageer op dit artikel