nieuws

Hans Hulshof maakt Lekkerste Bonbon 2008

Restaurant

Chocolatier Hans Hulshof van Chocolaterie Hulshof in Eibergen werd tijdens KunsthalKOOKT in de Rotterdamse Ahoy door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd De Lekkerste Bonbon van Nederland 2008.

Hans Hulshof maakt Lekkerste Bonbon 2008

Winnaar van de publieksprijs in de chocoladewedstrijd werd Niels Verweij van Ambachtelijke Banketbakkerij Holtkamp te Amsterdam. Verweij kreeg van de vakjury de vierde plaats.

‘Deze wedstrijd is enorm genieten en het winnen van de titel is een geweldige beloning voor het harde werken’, zei Hulshof na de bekendmaking. Ook Verweij is trots op zijn resultaat en blij met de publieksprijs. ‘Ik heb weer veel geleerd en doe volgend jaar weer graag mee.’

In de vakwedstrijd met 46 deelnemers eindigde R. van Haarlem van Tummers patisserie passionelle in Heemstede als tweede, en W. Elie van Banketbakkerij J. van Bragt in Geldrop op de derde plaats.

De zag 46 inzendingen voor de eerste ronde, waarvan er 16 naar de halve finale gingen. De vijf besten van die halve finale drongen door tot de finale.

De vakjury beoordeelt in elke ronde de bonbons op originaliteit, aantal en juistheid van gebruikte technieken, uiterlijk, structuur van het interieur en vooral smaak. De jury was vooral verrast door het uitvinderniveau van de chocolatiers, aldus vakjurylid Robèrt van Beckhoven van Patisserie Robèrt in Oisterwijk. ‘De gebruikte technieken zijn bijzonder inventief en leiden tot sublieme resultaten.’

De tweede editie van deze wedstrijd werd georganiseerd door Belcolade, de Belgische producent van hoogwaardige chocolade voor professionals.

Reageer op dit artikel