nieuws

Haringparty’s overspoelen Nederland

Restaurant

Zorgen over de teruglopende visstand hebben hun weerslag niet gehad op het aantal haringparty’s dat deze dagen her en der in het land plaats vindt. Traditiegetrouw wordt de Hollandse Nieuwe geprezen en geroemd.

Haringparty’s overspoelen Nederland

In Zutphen zal sterrenkok Peter Gast van restaurant Het Schultenhues aanstaande vrijdag een culinaire stempel op ‘Haring met Sterren’ drukken. Zijn keuken blijft die dag gesloten. Gast verzorgt met zijn brigade tijdens de haringparty kookdemonstraties. Op drie plaatsen laat hij zien hoe je op een bijzondere manier van haring kunt genieten.

Tegen half zes wordt de eerste nieuwe haring in Zutphen officieel aangeboden aan een lid van het college van burgemeester en wethouders. Daarna wordt De Zilveren Haring uitgereikt aan een Zutphense ondernemer die de plaats eer aan doet.

Visserijbiologen lieten eerder deze week overigens weten dat er te weinig jonge haring, schol, kabeljauw, tong en wijting is. Zij adviseren om voor 2008 weer minder van deze vissen te vangen en zelfs geheel te stoppen met het vangen van kabeljauw. De uiteindelijke vangsthoeveelheden stellen de Europese ministers pas in december vast.

Reageer op dit artikel