nieuws

Haringpolitie actief in het land

Restaurant

Veertig haringcontroleurs moeten bewaken of de Hollandse Nieuwe niet voor 6 juni wordt verkocht. De sector heeft bepaald dat het haringseizoen op deze datum begint. Wie voor 6 juni een haringparty met nieuwe aanvoer houdt, is in overtreding.

Het Productschap Vis heeft een apart bureau ingeschakeld om de controles te verrichten. ‘Bedrijven die zich vorig jaar niet aan de afspraken hebben gehouden, worden extra in de gaten gehouden. Bij overtreding volgt royement’, zei Peter van de Laar van het Verbond Nederlandse Visdetailhandel donderdag.

De sector zegt scherp aan die datum vast te houden. Vorig jaar werd de seizoenstart met twee weken uitgesteld wegens de slechte kwaliteit. ‘Nu zijn de vooruitzichten goed’, aldus Nico de Jong van de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging aan boord van de Konigin Juliana die vanuit Scheveningen uitvoer.

Haringpolitie actief in het land

Reageer op dit artikel