nieuws

Heineken eist 66.000 euro van horecamakelaar

Restaurant

Bierbrouwerij Heineken wil via een kort geding een horecamakelaar dwingen om 66.000 euro huur te betalen. Het gaat om een pand in het centrum van Den Bosch waarin restaurant Lokaal 1650 zal komen.

Heineken eist 66.000 euro van horecamakelaar

Het gaat om de huur van het pand op de hoek Korte Putstraat – Lange Putstraat. Horecamakelaar Rob Spermon van Makelaardij Vilt maakte twee jaar geleden met brouwer Heineken een afspraak om er een restaurant te beginnen. De exploitatie hiervan laat hij over aan de mensen die ook restaurant Zoetelief en Roels runnen.

‘We hebben duidelijk met elkaar afgesproken dat ik pas huur ga betalen als de vergunningen zijn afgegeven. Maar de vergunningen zijn niet onherroepelijk omdat iemand uit de buurt er bezwaar tegen maakt. Dit vertraagt de boel behoorlijk. Heineken zegt nu dat ik open kan gaan, maar daar denk ik anders over.’

Spermon is er van overtuigd dat de bezwaarmaker de zaak gaat verliezen. ‘Maar vervelend genoeg kan hij wel voor enorme vertraging zorgen.’

Zoetelief

Het pand van Lokaal 1650 met veertig zitplaatsen beneden moet nog worden verbouwd om op de eerste etage evenzoveel zitplaatsen te creëren. ‘Anders is de exploitatie nooit rendabel te krijgen.’ De bezwaren richten zich tegen de uitbreidingsplannen op de eerste etage.

Spermon laat de exploitatie over aan bekende horeca exploitanten Roel Immens en Roel Huesman. Zij hebben samen al de zaken Roels en Zoetelief, ook in het centrum van Den Bosch. Ook de bedrijfsleider van Roels Eten en Drinken, Rob Sleutjes is bij dit nieuwe project betrokken.

Het kort geding is gepland op 23 februari.

Reageer op dit artikel