nieuws

‘Helder is culinaire tambour-maître

Restaurant

De vertrekkende chef-kok Cees Helder is de culinaire tambour-maître van ons land. In goed marstempo trok hij de culinaire gemeenschap jarenlang voort. Restaurantwoordvoerder Leo van Eeghem van KHN spreekt over een indrukwekkende carrière.

‘Helder is culinaire tambour-maître

‘Het is knap dat Cees en Rosalie de overname op zo’n discrete manier voor elkaar hebben gekregen. Het is een mooie afsluiting van een fraaie carrière. Perfect weergegeven in de De Telegraaf vanochtend, zonder ook maar één loos woord’, aldus Van Eeghem.

Van Eeghem neemt zijn petje diep af voor Cees Helder, al kan hij nog wel een akkefietje herinneren met de kookgrootheid. Van Eeghem: ‘De nacht van Fagel’, daar gaat het om. Ik was voorzitter van de Alliance, toen de scheuring van de club ontstond onder aanvoering van de Fagels. Ik moest aanhoren dat belangrijke mannen uit de club opstapten. Vergeet niet, Cees was een zeer prominent lid van de Alliance. Dat incident begin jaren negentig wordt blijmoedig overschaduwd door de fantastische kookresultaten van Cees.’

Over De Zwethheul, die snel op zoek moet naar een vervangen voor Van Loo, maakt Van Eeghem zich weinig zorgen. ‘Cees Wiltschut heeft veerkracht. Ik voorspel dat het probleem zo is opgelost en dat De Zwethheul een topper in huis haalt. Er zijn voldoende jonge honden in ons land die barsten van de ambitie. Wanneer mensen voor je koken, dan weet je dat dit kan gebeuren’, aldus Van Eeghem.

Reageer op dit artikel