nieuws

Helder staakt onderhandelingen Palazzo

Restaurant

Cees Helder heeft de onderhandelingen over Palazzo Rotterdam stopgezet. Daarmee lijkt een comeback van de kookgrootheid en voormalig driesterrenchef voorlopig van de baan.

Helder staakt onderhandelingen Palazzo

Helder wil niet inhoudelijk ingaan op de zaak. Vorige week bevestigde hij in onderhandeling te zijn met Palazzo, om de grote spiegeltent met culinaire activiteiten naar Rotterdam te halen. Palazzo heeft laten weten het project voor komend seizoen in de havenstad af te gelasten.

Cees Helder verkocht in mei 2006 zijn restaurant Parkheuvel waarmee hij drie sterren bij elkaar had gekookt. Na een periode van betrekkelijke rust en zeilen met zijn schip, pakte hij gaandeweg diverse bestuursfuncties op in de branche.

Zo was hij vorig jaar betrokken bij de oprichting van de Vereniging Les Amis Gastronomiques (VLAG), een club die zich inzet voor het behoud van normen en waarden van het ambachtelijke restaurateurswerk.

Eind vorig jaar werd hij benoemd tot nieuwe voorzitter van Les Patron Cuisiniers. Helder volgde Ted Janssen op, die tien jaar lang de voorzittershamer hanteerde.

Reageer op dit artikel