nieuws

Herberg in de Valk levert beste Waddenkok 2009

Restaurant

Steven Klein Nijenhuis van Herberg in de Valk in Middelstum heeft op 9 oktober de titel ‘Waddenkok van 2009’ in de wacht gesleept in het Friesland College in Leeuwarden.

Herberg in de Valk levert beste Waddenkok 2009

De chef van Herberg in de Valk was met een gerecht van ‘wilde eend met paddenstoelen en een jus van vlierbessen’ de winnaar van de strijd om de National Gastronomy Award Waddensea. Dit is een professionele kookwedstrijd voor topkoks uit het Waddengebied. In 2005 won hij ook al de titel Waddenkok.

Op de tweede plaats eindigde debutant Philippe Straub van Hotel Nobel in Ballum (Ameland). De Franse chef-kok maakte ‘Amelander zeebaars op een spaghetti van Amelander aardappel’. Michel Arends van brasserie Rebecca in De Waal (Texel) behaalde de derde prijs met ‘op de huid gebakken zeebaars met snijbiet, zeekraal en Texelse oude kaas.’

Samen met de tweede en derde prijswinnaars vertegenwoordigt titeldrager Klein Nijenhuis ons land tijdens de internationale Gastronomy Award Waddensea in Denemarken in september 2010. Daar zullen ze het opnemen tegen Duitse en Deense koks uit het Waddengebied.

Reageer op dit artikel