nieuws

Herman den Blijker: ‘Knallen in de horeca goed initiatief

Restaurant

Herman den Blijker is zeer te spreken over ‘Knallen in de horeca’, het tv-programma van zijn sidekick Willem Reimers. ‘Ik kan met mijn keukenbrigade nog zo geweldig koken, maar als de gastvrouw de gast nauwelijks ziet staan en lauwe wijn serveert, kunnen we wel inpakken.

Herman den Blijker: ‘Knallen in de horeca goed initiatief

De tv-kok en eigenaar en chef-kok van restaurant Las Palmas in Rotterdam doet zijn uitspraken in een interview in de Telegraaf. Willem Reimers maakte jaren samen met Herman den Blijker programma’s, maar is nu in zijn eentje op RTL 4 te zien met Knallen in de horeca.

Een goed initiatief, aldus Den Blijker. ‘Reimpie (zoals hij zijn sidekick noemt, red.) is de olie die er tussendoor loopt. Ik als kok begrijp de bediening niet zo goed. Het combineren van bediening en keuken zouden meer horecaondernemers moeten doen. Als ze zelf de expertise niet hebben, iemand inhuren die er wél verstand van heeft.’

Willem Reimers helpt ‘minimaal twee dagen per week’ in het Rotterdamse restaurant Las Palmas. Den Blijker: ‘Ik heb per avond in de bediening een mannetje of veertien aan het werk. Als ze beslissingen moeten maken over de routing of het communiceren, dan is het fijn om een man als meneer Reimers in huis te hebben. Want het draait zoals gezegd om het totaalplaatje.’

Knallen in de horeca wordt iedere dinsdagavond van 22.30 tot 23.30 uur uitgezonden op RTL 4. Dinsdag 28 februari was de eerste aflevering, deze werd bekeken door bijna een half miljoen mensen. Er staan acht uitzendingen gepland.

Reageer op dit artikel