nieuws

Herman verklapt meest gedenkwaardige eetmoment

Restaurant

Sergio Herman at zijn meest gedenkwaardige maaltijd achttien jaar geleden in restaurant Apicius in het Belgische Gent waar wonderkok Willy Slawinski kookte. Herman is nog steeds onder de indruk van het menu. Hij weet tot op de detail wat hij at.

Herman verklapt meest gedenkwaardige eetmoment

Driesterrenkok Sergio Herman van Oud Sluis (M***L1GM19,5) in Sluis noemt zijn meest bijzondere eetervaring in De Volkskrant, in een groot artikel over de Belgische kok Willy Slawinski. Slawinksi overleed vijftien jaar geleden op 44-jarige leeftijd.

Buitenaards
‘Het wat buitenaards. Het is nog altijd de meest memorabele maaltijd die ik in mijn leven heb gegeten. Het was vernieuwend, gewaagd, super gepresenteerd, top gewoon. Die man was zijn tijd tien jaar vooruit’, aldus Herman over zijn eetervaring uit 1989 in De Volkskrant.

Luchtig schuim
De toen 19-jarige Herman verorberde een coquille met vinaigrette van hazelnoot, oesters onder een luchtig schuim van vanille, kreeft met verveine, langoustines geparfumeerd met citroengeranium, lam met boekweit en uitgeholde passievrucht gevuld met ragfijn gesneden citroengras toe.

Twee sterren
Willy Slawinksi werd in 1948 geboren in het Oost-Vlaamse Waasmunster, als zoon van een gevluchte Poolse vader en een Vlaamse moeder. In 1980 begint hij in Gent restaurant Apicius. In 1984 kreeg hij zijn eerste Michelinster. Twee jaar later zijn tweede. In 1992 overlijd hij aan de gevolgen van kanker.

Reageer op dit artikel