nieuws

Hermanides: horeca Amsterdam heeft Noord-Zuid lijn nodig

Restaurant

Bij het groeiend aantal bezoekers van Amsterdam hoort gewoon een metrolijn door de binnenstad. Dit zegt Paul Hermanides voorzitter van KHN Amsterdam naar aanleiding van het besluit om de ‘Noord-Zuid lijn’ af te bouwen. Hij doet zijn uitspraken in de krant NRC.

Hermanides: horeca Amsterdam heeft Noord-Zuid lijn nodig

‘De metrolijn zal een impuls aan de hele stad geven’, verwacht Paul Hermanides. ‘We willen de huidige 18.000 hotelbedden uitbreiden met 9.000 bedden. Dan moet de stad bijvoorbeeld zorgen in de top 5 van congressteden van de wereld te komen.’ Amsterdam staat nu op de zevende plek. ‘Bij het groeiend aantal bezoekers hoort gewoon een metrolijn door de binnenstad’, zegt Hermanides.

Hippe horeca

De Noord-Zuidlijn heeft de duidelijkste economische effecten in Amsterdam-Noord. De noordkant van het IJ beleeft een revival met de vestiging van creatieve bedrijven, nieuwe woningen en hippe horeca. Bouw van de metrolijn werd in september stopgezet nadat een aantal panden was verzakt. Een groot deel van de stad ondervindt hinder van de bouwputten. De totale bouwkosten voor de metrolijn zullen oplopen tot ruim drie miljard euro.

Naast KHN-voorzitter is Hermanides directeur van Amsterdam Village Company. Dit bedrijf heeft de exploitatie in handen van Odeon, Hotel Arena, David & Goliath (Amsterdams Historisch Museum) , Brasserie De Brakke Grond (het Vlaamsch Cultuurhuis), Café Cox, Stanislavski (Stadschouwburg Amsterdam) en het nieuwe Neva (Hermitage) behoren.

Reageer op dit artikel