nieuws

Hermitage Wijnrestaurant van het Jaar

Restaurant

Restaurantgids GrootSpraak heeft Hemitage in Ridderkerk uitgeroepen tot Wijnrestaurant van het Jaar. Het Alliance-restaurant wordt vooral geroemd om de rol van Maître-Sommelier Robin Overdreef.

Hermitage Wijnrestaurant van het Jaar

Bij de presentatie van de gids werd de belangrijke rol van de sommelier in een restaurant benadrukt: ‘De Chef wordt in het zonnetje gezet, maar de sommelier wordt vaak vergeten’, zei auteur Ronald de Groot.

Hermitage ontving de titel ook dankzij een prima wijnkaart met prachtige spijs-wijn combinaties in nauwe samenspraak met de keuken. De wijnkaart is niet overdreven in omvang, maar blinkt uit in verassende wijnen, die Overdreef op gepassioneerde wijze aanprijst.

De sommelier schuwt er niet voor zijn gasten soms op te voeden of iets bij te brengen, maar is ook niet te beroerd om gasten naast het arrangement nog andere wijnen te laten proeven. ‘Een gastheer in hart en nieren’, volgens GrootSpraak.

De meeste restaurantgidsen richten zich in de eerste plaats op het eten, met als goede tweede de wijnen. GrootSpraak draait dat om, en aficheert zich dan ook als dé enige restaurantgids voor wijnliefhebbers.

Zie ook:

Reageer op dit artikel