nieuws

Heston Blumenthal opent stadsrestaurant in Londens hotel

Restaurant

De Britse driesterrenchef Heston Blumenthal breidt zijn imperium uit. Hij opent zijn eerste Londense restaurant in het Mandarin Oriental Hyde Park in januari 2011.

Heston Blumenthal opent stadsrestaurant in Londens hotel

Onder de naam ‘Dinner by Heston Blumenthal’ kunnen Londenaren straks genieten van de kookkunsten van de eigenaar van The Fat Duck in Bray. De focus zal in het nieuwe stadsrestaurant liggen op moderne, Britse gerechten. Ze zijn gebaseerd op recepten die teruggaan tot de zestiende eeuw. Voorbeelden van deze modern, historische gerechten zijn Jacobsschelpen met ketchup van komkommer en erwten, met bergamot geconserveerde makreelsalade en langzaam gegaard ribstuk van het rund.

‘Dinner by Heston Blumenthal’ krijgt onderdak in een modern ingerichte brasserie met veel hout, ijzer en leer. Adam D. Tiffany is de ontwerper. In totaal is er plek voor 140 gasten en zijn er mogelijkheden voor private dining voor 12 personen. De gasten hebben uitzicht over het bekende Hyde Park en op de open keuken.

Reageer op dit artikel