nieuws

Heston Blumenthal pimpt eten ouderen

Restaurant

Driesterrenchef Heston Blumenthal wil het eten voor ouderen in verzorgings- en ziekenhuizen verbeteren. Hij is betrokken bij een project van de Engelse overheid dat de menu’s moet opwaarderen tot ‘Michelin waardige maaltijden’. Ouderen moeten zich volgens de topkok weer gaan verheugen op het eten.

Heston Blumenthal pimpt eten ouderen

Blumenthal, eigenaar van restaurant Fat Duck met drie Michelin sterren, ergert zich eraan dat mensen zich niet meer verheugen op hun eten. ‘Dat zou wel zo moeten zijn. We proberen met ons project om ouderen weer betrokken te maken bij hun eten. Ze moeten er weer naar uit gaan kijken.’ Dit zegt hij in de Engelse krant Daily Mail.

Mondgevoel

‘Oudere mensen in ziekenhuizen of verzorgingsinstellingen krijgen veel van hun eiwitten en proteïnen binnen via drankjes. Hiervan is de smaak niet altijd geweldig. We onderzoeken de mogelijkheden om de omgeving te verjongen en het smaakgevoel in hun mond te verbeteren.’

Reageer op dit artikel