nieuws

Heston Blumenthal wil restaurant in Londen

Restaurant

De Britse topkok Heston Blumenthal, bekend van toprestaurant The Fat Duck, treft voorbereidingen voor een eerste restaurant in Londen. Dat meldt het Britse vakblad Caterersearch. Mogelijke locatie wordt het Mandarin Oriental Hyde Park.

Heston Blumenthal wil restaurant in Londen

Een woordvoerder van het tweehonderd kamers tellende hotel wil het nieuws ontkennen noch bevestigen. Ook de pr functionaris van Blumenthal houdt de lippen stijf op elkaar. Volgens Caterersearch zou de NewYorkse interieurontwerper Adam Tihany bij het project betrokken zijn. Tihany verzorgde het interieur van het eensterrestaurant van het hotel, Foliage genaamd.

In het Britse plaatsje Bray opende Blumenthal in 1995 The Fat Duck, dat sinds 2004 drie sterren heeft. Het etablissement was een paar maanden geleden wereldnieuws omdat verschillende gasten ziek waren geworden. Volgens Blumenthal was het besmettelijke norovirus hoogstwaarschijnlijk de boosdoener.

Het restaurant is onlangs nog door Restaurant Magazine uitgeroepen door het een na beste restaurant ter wereld.

Reageer op dit artikel