nieuws

Hilarische video over opening sterzaak Bij Jef

Restaurant

De opening van het compleet verbouwde sterrestaurant Bij Jef op Texel is op opvallende wijze aangekondigd. Cabaretier Jochem Myjer is daags voor de opening op inspectie uitgegaan in het restaurant. In de video, die op YouTube te vinden is, speelt hij diverse typertjes waaronder de kookgrootheden Cas Spijkers en Robert Kranenborg.

Hilarische video over opening sterzaak Bij Jef

Maandag 30 mei was de openingslunch van restaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel. Het restaurant van topkok Jef Schuur en gastvrouw Nadine Mögling ging op een paar muren na volledig aan de vlakte om het vervolgens weer op te bouwen naar geheel eigen inzicht.

Afgelopen zondag verscheen op YouTube een video over het compleet vernieuwde restaurant. In de video maakt cabaretier en Texel-fan Jochem Myjer een rondgang door het nieuwe restaurant. Daarin speelt hij onder andere de typertjes Robert Kranenborg en Cas Spijkers. Dinsdagochtend was de video al meer dan zeshonderd keer bekeken.

De inrichting en uitstraling van het nieuwe Bij Jef op Texel is volgens de eigenaren van hoog internationaal niveau. ‘We willen doorgroeien en dan is elk detail van belang. In eerste instantie gaat het om de smaak en de kwaliteit van de ingrediënten. Maar ook de entourage is enorm belangrijk. En die was onvoldoende voor het niveau van de gerechten en de service die wij nastreven’, aldus Schuur.

Het nieuwe interieur is licht van kleur en voorzien van veel natuurlijke materialen. De tafels zijn voorzien van zijden tafellinnen en de stoelen hebben Schuur en Mögling zelf in Italië uitgezocht en zijn volgens eigen zeggen uniek in Nederland.

Verder is het bedrijf uitgebreid met een lichte serre die gebruikt wordt als aperitiefruimte en hotellounge. Op de eerste verdieping zijn acht luxe hotelsuites gerealiseerd. Culinaire Verwennerij Bij Jef is vanaf 1 juni aangesloten bij Quality Lodgings.

Reageer op dit artikel