nieuws

Hof van Saksen heeft beste huiswijn

Restaurant

Resort Hof van Saksen heeft de beste huiswijn van Nederland. De wijn Bayridge rood is uitgeroepen tot de beste huiswijn die in Nederland wordt geschonken. Dit werd donderdag bekend gemaakt tijdens finalebijeenkomst van de Nationale Huiswijncompetitie 2010 in Amsterdam.

Hof van Saksen heeft beste huiswijn

Bayridge is in 2008 gebotteld bij Longridge Estate, Stellenbosch, Zuid-Afrika. De wijn wordt geïmporteerd door Caves WMU uit Cadier en Keer.

Hof van Saksen heeft verschillende restaurants –waaronder één met Michelinster- waar gasten van gerechten en – naar nu officieel blijkt- van zeer goede wijn genieten. Zo ook in het onlangs geopende restaurant 1676 Enoteca del Loggio met het ongedwongen concept van Wining en Dining.

In totaal werden zo’n negenhonderd wijnen ingestuurd voor de competitie. De Nationale Huiswijncompetitie is een initiatief van The Wine & Food Association. Dit is de uitgever van de Nederlandse editie van GaultMillau. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de jaarlijkse productie van de beurs Wine Professional.

Reageer op dit artikel