nieuws

Hoofdjury velt eindoordeel

Restaurant

De vijf bedrijven met de hoogste terrasscores zijn bezocht door een hoofdjury. In een persoonlijk gesprek met de ondernemers werd dieper ingegaan op het gevoerde terrasbeleid. Aan de hand van deze gesprekken werd de uiteindelijke winnaar bepaald.

Hoofdjury velt eindoordeel

Wat is de visie waarmee gewerkt wordt op het terras? Hoe zijn de medewerkers getraind? Wat wordt gedaan om de bestellingen optimaal op tafel te krijgen? Hoe wordt omgegaan met de eventuele concurrentie? En zijn er verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar?

Zomaar een paar vragen die de jury stelt aan de vijf bedrijven die strijden om de hoogste eer in terrassenland. Maar daarmee zijn de bedrijven er nog niet. Ook werd door de jury een nadere blik geworpen op de kaart. Welke dranken en gerechten staan erop? En waarom? Bij een rondleiding door het bedrijf werd ook een indruk gekregen van de logistiek in ieder bedrijf. Aan de hand van de gesprekken met de Top 5 bedrijven maakte ieder jurylid onafhankelijk van elkaar een eigen ‘ranking’. Door de gegeven punten op een rij te zetten werd de uiteindelijke volgorde bepaald.

De jury bestond uit Geert Samplonius, senior business manager bij AQ Services. Joop Westdijk, directeur West Holland Wijnimport, namens de campagne Fris verdient een flesje. Dick van Ostaden, eigenaar van Boshuys Hermitage uit Oisterwijk en winnaar van de Terras Top 100 in 2010 en horecajournalist Sander van Werkhoven, namens Misset Horeca.

Reageer op dit artikel