nieuws

Hoofdprijs voor jeugdteam Koksgilde

Restaurant

Het Koksgilde nationaal jeugdteam onder leiding van chef de mission Wynand Vogel en teamchef Waldrik Kremer heeft de gouden medaille behaald bij de Culinary World Cup, een prestigieuze internationale kookwedstrijd.

Hoofdprijs voor jeugdteam Koksgilde

Tijdens de internationale wedstrijd voor landenteams van koks tot 25 jaar sleepten de jonge chefs net als vorig jaar in Luxemburg een gouden medaille binnen. Het team won zowel voor het koud buffet als voor de warme keuken de eerste prijs. Ze gingen daarom ook met de overall beker naar huis. Dit jaar vond de kookstrijd plaats in Roemenië, in Mamaia.

The Fat Duck

Naast de chef de mission en de teamchef bestaat de delegatie uit: Robin Hoedjes van Creme de la Creme in Zoeterwoude, Simon Groenveld van sterrestaurant Frouckje Staate in Rijperkerk, Roy Eijkelkamp van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen en uit Geoffrey van Melick. Hij werkt bij driesterrenrestaurant The Fat Duck in het Britse Bray.

Het was de eerste keer dat het team in de huidige samenstelling meedeed aan zo’n grote wedstrijd.

De vier jeugdige chefs van het koksgilde kregen een mysterybox overhandigd met daarbij de opdracht met de ingrediënten een menu te serveren. Er zat onder meer harder in, risotto, pure chocolade, boter, suiker, gekookte garnalen, Parijse champignons, drie kleuren paprika’s, kip en eieren.

Reageer op dit artikel