nieuws

Horeca Amsterdam slimmer bevoorraad

Restaurant

Amsterdam wil de horeca slimmer en duurzamer bevoorraden. Samen met vervoerders, winkeliers en horeca-ondernemers heeft de stad een actieplan opgesteld waar het gemeentebestuur op 16 februari mee heeft ingestemd.

Horeca Amsterdam slimmer bevoorraad

De bedoeling is om alternatieven te vinden om zo het aantal vrachtwagens binnen de ring te verminderen. Dit is niet gemakkelijk, getuige het aantal mislukte projecten uit het verleden, zoals de vrachttram en een bouwmaterialenboot.

Het huidige plan is echter anders. Het omvat niet één ei van Columbus, maar het is een pakket van ideeën zoals: het spreiden van bevoorrading over de dag, het bundelen van zendingen in één voertuig of één afleveradres, gebruikmaking van de grachten en zelfs de bakfiets.

Ondernemers met goede ideeën kunnen subsidies krijgen en de gemeente steunt ook het ontwikkelen van overslagcentra aan de rand van de stad. Voor chauffeurs kan dit gunstig zijn omdat er in de toekomst wellicht minder ritten de stad in hoeven. Of onder de nieuwe plannen ook de bevoorrading verandert van bijvoorbeeld de Bijenkorf, de Hema’s of de grote Albert Heyns in de stad valt echter te bezien, evenals het ophalen van vuilnis.

Reageer op dit artikel