nieuws

Horeca en catering populair met kerst

Restaurant

Ruim 1,5 miljoen Nederlanders gaan de komende kerst in de horeca eten. Partycateraars hebben te maken met last-minute reserveringen van kerstdiners en kerstborrels.

Horeca en catering populair met kerst

Dat blijkt uit onderzoek van het bedrijfschap Horeca en Catering in samenwerking met het Wageningse onderzoeksbureau Foodstep.

Het bedrijfschap heeft becijferd dat 5,9 procent van alle Nederlanders al heeft gereserveerd bij een restaurant voor de kerst. Op de vraag ‘Bent u van plan om tijdens de kerstdagen in de horeca te gaan eten?’ antwoordde 13 procent van alle Nederlanders tussen zestien en 64 jaar oud bevestigend.

Er is overigens de laatste jaren sprake van dat de consument steeds later gaat reserveren, meldt KHN. Deze tendens is ook te zien bij de partycateraars. De tijd tussen opdracht en uitvoering wordt steeds korter: kerstdiners en kerstborrels wordt ‘last-minute’ gepland.

Aziatische restaurants scoren goed tijdens de jaarwisseling. Zowel de traditionele Chinese restaurants als de wokrestaurants hebben al voor 80 procent reserveringen staan. Nieuwjaarsdag is traditiegetrouw dè topdag van het jaar voor de Chinees-Indische bedrijven.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) laat weten dat met kerst zo’n 700.000 Nederlanders met vakantie gaan. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar. Zo’n zestig procent van de Nederlanders gaat naar het buitenland, de rest blijft in eigen land.

Zie ook

Reageer op dit artikel