nieuws

Horeca Oisterwijk wil standbeeld voor Cas Spijkers

Restaurant

De horeca in Oisterwijk gaat zich sterk maken om een standbeeld voor de zaterdag overleden Cas Spijkers te laten maken. Het standbeeld van de kookgrootheid zou aan de overkant van De Swaen moeten komen, het restaurant waar Spijkers furore mee maakte.

Horeca Oisterwijk wil standbeeld voor Cas Spijkers

Dick van Ostaden, voorzitter van de afdeling Oisterwijk van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en eigenaar van restaurant Boshuys Hermitage, spreekt van een kansrijk idee. ‘Het initiatief draag ik een meer dan warm hart toe. Als iemand een standbeeld verdient, dan is hij het. Hier gaan we ons sterk voor maken’, aldus Van Ostaden in BN/DeStem.

Het idee van een standbeeld is afkomstig van Richard Kluytmans, een goede bekende van de familie Spijkers. Kluytmans zegt aan een borstbeeld te delen die aan de overkant van De Swaen moet komen. ‘Zodat hij altijd kan kijken naar het restaurant waar hij zijn grootste successen behaalde. Ik heb het voorstel gedropt bij de horeca’.

Cas Spijkers overleed afgelopen zaterdag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Spijkers wordt deze week in besloten kring gecremeerd.

Reageer op dit artikel