nieuws

Horeca Putten wil compensatie sluiting 30 april

Restaurant

De horeca van Putten wil een gesprek met de gemeente over de sluiting van hun bedrijven op 30 april. In verband met het drama in Apeldoorn sloot burgemeester Van Putten om zes uur ’s middags alle horeca. Met name restaurants leden grote schade. Hoewel de cafés op Koninginnedag rond vier uur al een deel van hun omzet hadden gehaald, moest voor de restaurants de dag nog beginnen.

Horeca Putten wil compensatie  sluiting 30 april

Soe Lin, eigenaar van De Chinese Muur hoorde het van de burgemeester persoonlijk om kwart over vijf. ‘We hadden bestellingen binnen, het eten was voorbereid’, vertelt ze in de regionale krant De Stentor. Veel begrip voor de beslissing heeft ze dan ook niet. ‘Ik heb natuurlijk alle respect voor de gebeurtenissen, maar de mensen moeten toch eten op Koninginnedag?’

Het restaurant liep net als de andere horecaondernemers veel omzet mis. Liever had Lin gehad dat de burgemeester het had aangepakt zoals in Ermelo: de muziek uit, waarna mensen vanzelf weg zouden gaan, mèt een gevulde maag.

Geen alcohol en geen eten

Ook Jan Pap, uitbater van In De Volksmond, is niet blij. ‘Ik denk dat de beslissing te emotioneel is genomen, zonder aan de gevolgen te denken.’ Volgens Pap is het laatste woord er nog niet over gesproken. ‘We mogen overdag geen alcohol schenken en ’s avonds geen eten serveren. Als je dit klakkeloos over je heen laat gaan is het einde zoek’, reageert hij.

Binnenkort praat burgemeester Van Putten met de horecaondernemers om over de gevolgen van de beslissing. ‘Misschien kunnen we een alternatief feest organiseren om de omzet te verhogen’, stelt Herman Du Bois van De Oude deel. Loco-burgemeester Aard Kleijer van de gemeente Putten snapt de teleurstelling bij de horeca. ‘Het is voor iedereen een teleurstelling. Ik wil de horeca dan ook een groot compliment geven dat ze uit vrijwilligheid hebben meegewerkt.

Enkele horecagelegenheden toonden zich minder solidair en waren wel gewoon open.

Reageer op dit artikel