nieuws

Horeca realiseert omzetgroei van 5 procent

Restaurant

De horeca in Nederland heeft vorig jaar meer verkocht tegen hogere prijzen. Dat resulteerde in een omzetgroei van 5 procent. Ook in 2006 steeg de omzet met 5 procent. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Horeca realiseert omzetgroei van 5 procent

In vergelijking met een jaar eerder groeide het volume minder sterk en was de prijsstijging groter. De verkopen namen vorig jaar 1,8 procent toe, de verkochte artikelen waren gemiddeld 3,3 procent duurder. In 2006 was dat respectievelijk 2,9 procent en 2 procent.

De grootste bijdrage aan de omzetgroei leverden hotels. Ze boekten 7 procent meer omzet dan in 2006.

De omzetgroei van cafés bleef achter, vooral omdat ze als enige sectoronderdeel minder verkochten. Omdat ze 3,5 procent hogere prijzen rekenden, realiseerde de cafés toch nog een bescheiden omzetgroei van 1,8 procent.

Restaurants en cafetaria’s groeiden respectievelijk 5,8 en 5,6 procent.

Reageer op dit artikel